logo hjemmeside

Sådan bliver du klar til at gå på Caminoen

Caminoen,Blog
caminoen

Indlægget indeholder sponsorerede links

Velkommen til begyndelsen på den helt store pilgrimsvandring – nemlig ”El Camino”. For rigtig mange mennesker i hele verden, herunder også herhjemme i Danmark, er det en stor målsætning at begive sig ud på den historiske vandring mod Santiago De Compostela.  

Men hvordan skal du dog bærer dig ad, hvis ikke du lige har den store erfaring endnu med at vandre? Er det så fuldstændigt urealistisk at sigte efter caminovandringen?

Nej, selvfølgelig er det ikke det. Men du vil helt sikkert være nødt til at forberede dig både udstyrsmæssigt og rent fysisk. Ellers så kan det virkelig gå hen at blive en uoverkommelig opgave at vandre Caminoen.

Derfor vil du i dette indlæg kunne læse meget mere omkring, hvordan du forbereder dig bedst muligt til dit store Camino eventyr, så du får en så stor oplevelse ud af det som muligt.

 

Hvilket udstyr skal du anskaffe til din Caminovandring?

Hvis du ikke allerede har erhvervet dig noget udstyr fra tidligere vandreture, eller du blot ønsker at opgradere det udstyr, som du allerede har, så findes der heldigvis nogle rigtige fornuftige pakkeløsninger, hvor du til en ganske overkommelig pris, kan anskaffe dig stort set alt det udstyr, som du har behov for.

Også uden at du skal bruge en masse tid på at researche på hvert enkelte produkt, sammenligne priser og læse anmeldelser. Dermed kan du ganske nemt få dig et rigtig godt udstyrsfundament at begynde med, og som du får kilometer i benene, samt får dannet dig dine egne erfaringer, så kan du altid udskifte enkelte produkter hen ad vejen.

En webshop, som jeg personligt har benyttet, når jeg har skulle bruge nyt udstyr, er Backpackerlife.dk. Her kan du altid finde superfede produkter til nogle rigtige gode priser, og så har de nogle fede samt inspirerende guides.

De har naturligvis også en komplet pakkeløsning, hvad angår udstyr til Caminoen, hvor du kan sammensætte udstyrspakken, så den passer fuldstændig til dine behov.

Her finder du den ultimative pakkeliste til Caminoen.

Den komplette Camino-pakke fra BackpackerLife

Pakken indeholder bl.a.

 

 

 • Rygsæk
 • Sovepose
 • Pude
 • Poncho 
 • Bøllehat
 • Vandrestave
 • Hurtigtørrende håndklæde
 • 2-liters vanddunk
 • Førstehjælpssæt
 • Sysæt
 • Vabelplaster
 • Håndsprit
 • Sovesæt med sovemaske & ørepropper

Den gode vandrerygsæk er essentiel

Som en ægte pilgrim på pilgrimsvandring, så har du naturligvis alle dine ting med dig i en rygsæk, og derfor er det også yderst vigtigt med en solid justerbar vandrerygsæk, som formår at distribuere vægten ned til benene, sådan din ryg og dine skuldre ikke overbelastes.

Størrelsesmæssigt vil det være op til den enkelte, hvad der foretrækkes, og det handler naturligvis også om, på hvilken måde du ønsker at gå Caminoen. Dog vælger mange en lille eller mellemstor rygsæk, og har den en rummelighed på 30 – 50 liter, så er du bestemt godt på vej til at finde en rigtig fin størrelse til netop Camino-ruten.

Er du i tvivl om, hvilken rygsæk der passer godt til dig, så kan du altid opsøge den lokale outdoor-specialist, og så få dem til at hjælpe dig med at finde den ideelle rygsæk til dig.  

Kom i god gå-form til din vandretur på Caminoen

Selvom udstyret er enormt vigtigt for den gode Camino-oplevelse, så hjælper det lige lidt, hvis ikke grundformen er indstillet korrekt. Derfor bør du lave en realistisk scanning af din nuværende situation, og så tage udgangspunkt i denne, når du begynder dine fysiske forberedelser.

Og pas nu på med ikke at være for ivrig i starten. Især hvis du ikke er vant til at gå, da du risikerer overbelastningsskader, som i værste tilfælde helt kan forhindre dig i at komme afsted.

Tilpas din træning til din egen situation og opbyg hellere nogle gode og realistiske hverdagsrutiner, som du rent faktisk kan overkomme i en ellers travl hverdag.

Selvom det er nærtliggende primært at fokusere på at få så mange kilometer i benene som muligt, så er der altså andre fokusområder, som du ikke må glemme, når du opbygger den gode vandreform.

Derfor får du her 5 hovedområder, som du bør træne i din forberedelse til Camino-vandringen.

 

De 5 grundsten til den gode vandreform

1.     Kom i gang med at gå

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at du rent faktisk kommer i gang med at gå ture, hvis ikke du er vant til det i forvejen. Find nogle gode ruter i nærheden af, hvor du bor, og hvis det er muligt, kan du jo finde ruter, hvor terrænet er varieret, så du bliver vant til både at gå op og ned.

I Danmark har vi jo også nogle fantastiske pilgrimsruter, som vi kalder for hærvejen, hvor du kan få nogle vidunderlige gå-oplevelser.

 

2.     Styrk dine knæ

Når du skal gå så mange kilometer med rygsæk på, som det kræver på Caminoen, så vil det være uundgåeligt at belaste dine knæ. Derfor skal du være meget obs på, at de kan klare denne ballast. Du kan optræne dine knæ ved at gå, og så kan du supplere med diverse ben øvelser samt udstræk.

 

3.     Bliv ét med rygsækken

Hvis du ikke er vant til at gå med rygsæk, så vil dette være et forstyrrende element i starten, da en fyldt rygsæk vil gøre din normale gåtur væsentligt hårdere. Begynd derfor gerne med at tage rygsækken på, når du går dine ture herhjemme. Start eventuelt med at fylde et par kilo i rygsækken, og som formen udvikler sig positivt, kan du altid øge vægten. Langsomt vil du komme mere in sync med din rygsæk.

 

4.     Husk at træne din core

Selvom benene er vigtige, så skal du stadig have resten af kroppen med. Især når du går med rygsæk, vil du belaste din ryg og skuldre, hvorfor en stærk og smidig ryg og core, virkelig kan gøre din tur meget mere behagelig.

 

5.     Vedholdenhed er vejen frem

Måske er der flere måneder til, at du skal på Camino-vandring, og du ved godt, at du burde komme i gang med at træne dig op. Men det er som om, at du bliver ved med at udskyde det til næste uge.

Ved at holde rutinen og komme på en daglig vandretur, så har de virkelig muligheden for at opbygge en særdeles fornuftig grundform, som i den grad vil hjælpe dig igennem Caminoen. Selv en kilometer de dage, hvor tiden eller overskuddet ikke er der, kan gøre underværker. Og én kilometer om dagen er trods alt meget mere end 0.

 

Buen Camino!

Her til sidst vil jeg blot ønske dig en rigtig god Camino. Se eventuelt DR’s dokumentar med Michael Bertelsen, som prøver kræfter med turen til Santiago De Compostela. Du finder dokumentarserien lige her.

Rigtig god tur!  

Tags :
Caminoen,Blog
Share This :

Seneste blogindlæg

Her kan du læse de seneste blogindlæg, der er blevet publiceret her på vandretips.dk.