logo hjemmeside

Oplev Mols Bjerge Stien

Artikler
Mols Bjerge Stien

Sponsoreret indhold

Drømmer du om en vandretur på Mols Bjerge Stien? Her finder du en lille vandreguide med svar på de mest stillede spørgsmål om at vandre på den populære sti.

 

Hvor lang er Mols Bjerge Stien?

Mols Bjerge Stien er 60 km lang. Den er certificeret som Leading Quality Trail – Best og Europe. Vandreruten er inddelt i tre dagsetaper, som hver er omkring 20 km.

 

Kalø-etapen

Etapen strækker sig fra Rønde til Femmøller. Her kommer du forbi Kalø Slotsruin, som er mere end 700 år gammel. Samtidig oplever du troldetræerne og Jagtslottet, som begge er store naturoplevelser, på vejen.

 

Bjergetapen

Bjergetapen tager dig med rundt inde i Mols Bjerge. Det er faktisk den eneste bjergetape i Danmark. Vær klar på stejle bakker og smukke udsigtspunkter.

 

Ebeltoft-etapen

Den sidste etape strækker sig fra Femmøller til Ebeltoft. Her kommer du forbi Ørnbjerg Mølle, Stubbe Sø og den flotte herregård Skærsø-

 

Hvor starter Mols Bjerge Stien

Du kan starte din tur på Mols Bjerge Stien i Rønde, Ebeltoft eller Femmøller. Ønsker du at have fast base under hele turen, anbefaler vi dig at starte din vandretur i Rønde, overnatte to nætter i eller nær Femmøller, og slutte af i Ebeltoft.

 

Overnatning på Mols Bjerge Stien

Du finder mange muligheder for overnatninger på Mols Bjerge-Stien. De klassiske overnatningsmuligheder de mange shelters eller teltpladser, du finder undervejs. Du kan selvfølgelig også sove på Bed and Breakfast, hoteller osv.

Vil du gerne overnatte så tæt på naturen som muligt? Men er du ikke til det primitive ved shelters eller eget telt? Prøv at tage på glamping. Langs ruten kan du bl.a. tage på glamping på Molsgaarden eller Karpenhøj Naturcenter. Yurterne hos Bjørnen i Bjergene er også blevet superpopulære.

Find din glamping-overnatning langs Mols Bjerge Stien hos GlampingGuiden.

 

Kort over Mols Bjerge Stien

Husk at tage et kort med over ruten, når du tager afsted. Det giver et godt overblik, og du slipper for at bruge timer langs stier, som ikke er en del af ruten. NationalParkMolsBjerge.dk tilbyder et gratis interaktivt kort over ruten. Alternativs kan du hos mange turistinformationer finde et fysisk kort, ligesom du kan købe dig til diverse vandreguides med ruter, tips osv.

 

Parkering nær Mols Bjerge Stien

Uanset, hvor du starter din tur på stien, så kan du finde parkering tæt på. Det gælder både i Rønde, Ebeltoft og Femmøller. Ruten er tilmed let tilgængelig med buslinje 123, som stopper i alle tre byer.

Tags :
Artikler
Share This :

Seneste blogindlæg

Her kan du læse de seneste blogindlæg, der er blevet publiceret her på vandretips.dk.