logo hjemmeside

Sådan kommer du i gang med dit friluftsliv

Artikler
friluftsliv

Har du også en drøm om at komme i gang med dit eget friluftsliv, men har du svært ved at overskue, hvordan du skal bære dig ad, så er denne artikel til dig.

Her kan du læse mere omkring, hvordan du henter inspiration til at påbegynde et skønt friluftsliv, samt hvad det helt konkret kunne bestå af.

Så i løbet af de næste par minutters læsning, vil du allerede blive meget klogere på, hvordan du kommer i gang.  

 

Hvad er friluftsliv?

Først og fremmest er det vigtigt at få understreget, at begrebet friluftsliv spænder bredt. Og heldigvis for det. Dermed er der ikke en bestemt måde at gøre det på, men du kan i høj grad gøre det på lige præcis dine præmisser og gøre de ting, som du selv synes er fede.

Kan du lide at vandre, så er det en form for friluftsliv, det samme gør sig gældende med både cykling, sejlads, fiskeri, teltture, ski og bare i det hele taget at kombinere fysisk aktivitet med nærvær i naturen.

Hele essensen af friluftsliv er at mærke den ro og glæde, som spreder sig i kroppen, når du begynder at komme i kontakt med naturen, samtidig med at du dyrker din hobby og er aktiv. Du vil helt sikkert mærke, at du får koblet af fra hverdagens stress og jag, hvilket er friluftslivets allerfineste formål.

 

Hvordan kommer du i gang med dit friluftsliv?

Nu hvor du ved, hvad friluftsliv i store træk går ud på, så er det ganske naturligt at begynde at forholde sig til, hvordan du egentlig kommer godt i gang.

Faktisk behøver det ikke være så kompliceret, og derfor har vi listet følgende punkter op, som du kan finde inspiration i.

 

 1. Først og fremmest skal du finde en aktivitet, som du synes er spændende. Hvis ikke du lige har en forhåndsfavorit, kan det måske kræve, at du afprøver lidt forskelligt. Vandring er nemt at komme i gang med, da det ikke kræver en masse udstyr, men ellers er der jo også mountainbike, SUP osv.

 2. Begynd at undersøge, hvor du rent faktisk kan udføre din aktivitet. Kræver det, at du melder dig ind i en klub? Er der nogle særlige forhold du skal være opmærksom på osv.

  I forlængelse af det første angående at melde sig ind i en klub, så kan dette være en anden motivationsfaktor for at komme i gang. Du får både en masse sociale bekendtskaber, plus du har mulighed for at trække på erfarne friluftsentusiasters erfaringer.

 

 1. Start i det små med en enkelt tur med den aktivitet, du har udvalgt. Så får du en fornemmelse af, om det rent faktisk er dig, og du slipper for at gøre nogle mere omfattende udstyrsinvesteringer til en aktivitet, som du måske ikke bryder dig om.

  Kan du lide det, har du altid muligheden for løbende at opgradere både udstyrspakken samt sværhedsgraden.

 

 1. Få lavet et godt overblik over, hvilket basisudstyr du skal have, for at lave den pågældende aktivitet, som du har tiltænkt.

  Er det muligt at låne udstyret i begyndelsen? Og kan du lave en minimumsliste, sådan du ikke går ud og køber en masse udstyr, som måske slet ikke engang er nødvendigt.

  Skal du f.eks. på din første vandretur, så er det måske en idé at starte med blot at købe et par gode vandresko. Herefter kan du opgradere med både rygsæk, liggeunderlag, telt osv., som du får bedre fornemmelse af, hvordan du godt kan lide at gøre det.

 

 1. Undersøg om der er særlige regler eller grundlæggende procedurer, som du skal være særligt opmærksom på i forbindelse med din friluftsaktivitet. Det kunne f.eks.være færdselsreglerne på en mountainbikebane eller søfartsreglerne, hvis du gerne vil ud at ro i kajak.

  Dette vil øge sikkerheden omkring dig selv, når du begynder på din nye friluftshobby.

 

Hvor finder du inspiration til friluftsliv?

Du kan finde inspiration på til forskellige friluftsaktiviteter på mange forskellige måder. Det kunne f.eks. være ved at:

 • Melde dig ind i en friluftsgruppe eller forening, hvor der løbende bliver slået diverse aktiviteter op, som du kan tilmelde dig.
 • Surfe rundt på nettet, og bl.a. gå ind på friluftsfreak.dk, hvor du kan hente en masse inspiration.
 • Tage på biblioteket og låne bøger omkring friluftsliv.  

 

Mulighederne er mange, og det er i princippet kun fantasien, som sætter grænserne for, hvordan dit friluftsliv kan udvikle sig.

Så kast dig ud i det og glæd dig til alle de fantastiske oplevelser, som du har i vente i selskab med den vidunderskønne natur.

Tags :
Artikler
Share This :

Seneste blogindlæg

Her kan du læse de seneste blogindlæg, der er blevet publiceret her på vandretips.dk.