logo hjemmeside

Danmarks største vildmark og et surfparadis

Artikler
vestkysten

Sponsoreret indhold

Danmarks største vildmark

I den vestlige del af Jylland finder du Nationalpark Thy, som med sine 244 km2 gør sig til Danmarks største vildmark.

Nationalparken, som også “huser” Cold Hawaii, er ikke bare surfernes paradis, men også for de vandreglade. Nationalparken har hele 46 afmærkede vandreruter, og der er ruter i alle kategorier:

For dem der har vandrestøvlerne på for første gang, og de garvede vandrere.

Det er altså ikke nødvendigt at rejse helt til Spanien for at gå Caminoen – du kan starte med ‘Coldminoen’!

De forskellige ruter er inddelt i tre kategorier, så du på forhånd kan orientere dig om rutens beskaffenhed. Om turen går i løst sand, i vand/mudder, eller om du mest går på grusveje.

Let: Det meste af turen er på jævnt underlag fx grusvej, stenmel, asfalt eller beton. Der kan dog være kortere strækninger med trampesti med fast underlag som fx skovbund. En terrængående klapvogn kan klare turen.

Middel: Turen har vekslende underlag med både jævnt underlag, trampesti med fast underlag og kortere strækninger med trampesti med løst underlag som fx sand. Vær opmærksom på at nogle strækninger periodevis kan stå under vand.

Svær: Længere strækninger på turen er på trampesti med løst underlag af fx sand eller mudder. Vær opmærksom på at nogle strækninger periodevis kan stå under vand.

 

Vestkyststien

Den længste rute hedder Vestkyststien, og strækker sig mellem 80 – 100 km. fra Agger i syd til Bulbjerg i nord.

Ruten følger på lange stræk den gamle redningsvej, og den internationale vandrerute North Sea Trail. Redningsvejen blev i gamle dage brugt af redningstjenesten når de skulle frem til forliste søfolk, som nogle gange strandede langs den barske kyst.

Ruten giver mulighed for at vandre i skove, på heder, i klitter samt på fortidens kridt-øer.

Langs ruten finder du primitive overnatningsmuligheder i form af sheltere, lejrpladser og teltpladser.

I byerne langs ruten er der forskellige overnatningsmuligheder: kroer, hoteller, campingpladser, B&B og ferielejligheder.

surfer

Cold Hawaii

Den største del af ruten strækker sig igennem surferparadiset Cold Hawaii.

Det er derfor oplagt, og i høj grad anbefalelsesværdigt, at sætte ekstra tid af til at opleve Klitmøller. I byen er der butikker, restauranter, surf spots, mulighed for at prøve surfing og generelt en fed, afslappet stemning, man ikke finder i andre kystbyer langs den jyske vestkyst. Og du har ikke “rigtigt” været i Klitmøller, før du har prøvet at surfe.

Enhver der er bare en smule eventyrlysten, bliver nødt til at forsøge sig. Surfing er sjovt for alle. Nærkontakt med bølgerne, den friske havluft, den vilde og smukke natur og suset, når (og hvis!) det lykkes at komme op på brættet, er helt fantastisk.

Det er vildt, voldsomt og vidunderligt! Og der er ikke mange andre steder i Danmark, at det er muligt at få oplevelser som dette.

Vil du vide mere om surfing i Cold Hawaii kan du finde information på: https://surfoplevelser.dk/.

Du kan også se mere omkring vestkyststien i denne YouTube-video: https://www.youtube.com/watch?v=jyMhRQ5UHHQ.

 

Tags :
Artikler
Share This :

Seneste blogindlæg

Her kan du læse de seneste blogindlæg, der er blevet publiceret her på vandretips.dk.