logo hjemmeside

Bliv klar til den store vandretur

Artikler
kom i form til din vandretur

Sponsoreret indhold

Det er en helt fantastisk ting at vandre, og det behøver ikke kræve det helt store, hvis det er en lille tur engang imellem.

Hvis du til gengæld godt kunne tænke dig, at komme ud på den helt store vandretur, er det helt klart en fordel at træne op til og komme i god form. Du kan med fordel bruge vinteren, til at træne lidt op, så du rigtig kan komme ud og gå til sommer. Her er nogle øvelser du kan lave for at blive klar.

 

Løb eller gå i sand

Det opbygger musklerne, der beskytter dine knæ og ankler. Det er en fordel, når du skal ud og gå i terræn.

 

Crunches

Opbygning af din core vil hjælpe dig med at holde balancen på ujævne overflader.

 

Squats og lunges

Hold din ryg ret og tag hver squat og lunge langsomt for at styrke din core og selvfølgelig dine ben.

 

Armbøjninger

God overkrops styrke, vil tjene dig godt på lange ture, hvor du skal bære en tung rygsæk.

 

Cardio

Det kan gøres så nemt som at gå eller løbe nogle ture. Hvis du ikke orker det her i vintermånederne, så tage en tur på løbebåndet eller motionscyklen.

Uanset hvad du vælger, så er det bare vigtigt at få din puls op. Dette vil hjælpe med at opbygge din lungekapacitet, så du kan vandre længere.

 

Step-ups

Fyld din rygsæk op med vægte, til den vejer 9-10 kg. Find stepbræt eller en bænk, du kan bruge til at træde op på. Tilføj 2 kg om ugen, indtil du når den vægt, som din taske kommer til at veje på turen. Lav gerne øvelsen 2-3 gange om ugen.

 

Hvis du skal afsted på en rigtig lang tur, kan det give god mening at træne overkroppen mere. Det kan nemt gøres i træningscenteret, eller hvis du ikke kan lide at skulle derhen, kan du nemt købe en masse træningsudstyr online.

Det kan i hvert fald være smart, med et sæt håndvægte, da du så nemt vil kunne styre vægten der kommer i din rygsæk under træning. Derudover kan du også få udstyr til cardio, og anden styrketræning. For at få et overblik over, hvad du kan få af træningsudstyr, og hvor du køber det henne, kan du besøge hjemme-fitness.dk.

Uanset om det er en lang tur, du skal ud på, eller bare nogle korte dagsture, er det altid en fordel at have trænet lidt. Det giver dig mere overskud på selve gåturen, og så mindsker du også risikoen for skader undervejs.

Tags :
Artikler
Share This :

Seneste blogindlæg

Her kan du læse de seneste blogindlæg, der er blevet publiceret her på vandretips.dk.